2.4.2016

Taiteilijaesittelyt 9/16 | Artist introductions 9/16 -- Luoto / Luukka / Heinänen

 Erika Luoto on visuaaliseppä, hänen käsissään ajatukset ja mielikuvat muuttuvat näkyviksi näkymiksi, puvuiksi ja esineiksi niin mainosmaailman kuin esitystaiteiden kentällä. Häntä kiehtovat oudot, ihmeelliset ja absurdit ilmiöt sekä kevytmielinen kakkahuumori.

Louna-Tuuli Luukka on sirpaleina esitystaiteen kentällä Helsingissä ja Oulussa. Luukka toimii vaihtelevasti ohjaajana, esiintyjänä, pedagogina ja kirjoittajana mm. Todellisuuden tukimuskeskuksessa, Totem-teatterissa, Esitys-lehdessä ja muutamissa vapaissa taiteilijaryppäissä.

Tanja Heinänen on helsinkiläinen teatterin- ja elokuvantekijä. Näytteleminen ja käsikirjoittaminen ovat työnkuvista mieluisimmat. Heinästä kiinnostavat ne kaikkein masentavimmat ja ankeimmat asiat huumorin läpi tarkasteltuna.

Luoto, Luukka ja Heinänen ovat aiemmin työskennelleet yhdessä Teatteriseurue Ursuksessa. Pääsiäiseläin (työnimi) on 12 lyhytelokuvan ja yhden näyttämöteoksen kattava projekti ihmisen ja eläimen suhteesta. Työskentely alkaa keväällä 2016 ja näyttämöteos on ensi-illassa pääsiäisviikolla 2017.

Esitystaiteen markkinoilla työryhmä demoaa kokonaisuuden ensimmäisiä fragmentteja.


/ / /


Erika Luoto is a visualsmith. In her hands thoughts and mental images turn into visible visions, outfits and objects in both advertisement world and in the field of live arts. She is fascinated by strange, wonderful and absurd phenomenons and light-hearted poop humour.

Louna-Tuuli Luukka is shattered across the live arts field in Helsinki and Oulu. Luukka works as a director, performer, pedagog and a writer among other things in Todellisuuden tutkimuskeskus, Totem-theater, Esitys-magazine and in a few free flocks of artists.

Tanja Heinänen is a Helsinki-based theater- and moviemaker. Acting and screenwriting are her favorite professions. Heinänen is interested in those most depressing, dismal and bleak things observed through humour.

Luoto, Luukka and Heinänen have worked together earlier in The Ursus Ensemble. Easter animal (a working name) is project covering 12 short films and a stagepiece about the relationship between human and animal. The work begins at the spring of 2016 and stagepiece premieres on the easterweek of 2017.

At Esitystaiteen markkinat we see a demonstration from the first fragments of this project.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti